Elke dag bewuster bezig zijn met hoe je je van binnen voelt is echt een belangrijk aspect van een bewuster en liefdevoller leven. Het begint al bij het openen van je ogen. De kracht van je eigen gedachte. Iets wat je niet mag vergeten!  Als je ’s morgens je bed uitkomt, kun je denken: ‘Verdorie, weer een rotdag’. Niks mis mee, misschien heb je rot geslapen, maar als je dat die hele dag blijft zeggen, dan kun er op rekenen dat het geen mooie dag zal worden. Je kunt ook denken: ‘De nacht was wat minder, maar het is een nieuwe dag en ik ga er iets fijns van maken. Wat kan ik doen om het voor mezelf beter te maken?’ Dat begint al met kleine dingen zoals jezelf op een lekkere cappuccino trakteren, een heerlijk fruitontbijt of gewoon even met je koppie in de zon gaan staan.”

Je dag begint dan met dankbaarheid en blijdschap. Probeer zoveel mogelijk momenten elke dag te beleven in dankbaarheid en zie wat er goed is in je leven. Dit is echt een win/win situatie. Als jij blijdschap uitstraalt, voelt en toont, is het universum dat ook. Dankbaarheid vergroot je overvloed, wat er al is. Dus waar jij je gedachten aan geeft, waar je veel over nadenkt, trek je aan. Mooie, maar ook minder mooie gedachten. Houd deze dus goed in de gaten! Denk steeds: wat is er wel? Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Maar ga er eens op letten, je zal zien en voelen waar je gedachten steeds naar terug keren. Je word bewust en dat is het punt waarop je het kan veranderen. Wees zacht voor jezelf. Wees niet boos als je erachter komt dat je een beetje blijft hangen in negatieve gedachtes. Herken, erken en laat het zijn wat het is. Ga naar binnen en draai het om. Naar iets positiefs voor jou.

Dat kan op verschillende manieren. Luister naar een fijn stuk muziek, ga naar buiten even wandelen. Kijk naar de natuur, ga met je hond spelen, knuffel je kids. En wees dankbaar voor wat er wel goed gaat en is.

Een leuk en behulpzaam middel om dit dagelijks toe te passen is het bijhouden van een ‘dankbaarheid-dagboek’. Schrijf daar elke dag in waarvoor je dankbaar bent op die dag. Vertel dagelijks aan mensen hoe dankbaar je bent. Zeg dankjewel tegen de pompbediende, de kassière, de bloemist, de buschauffeur. Dank je vrienden en familie en zelfs complete vreemden. Geef het ‘dankbaarheids-geheim’ door , zodat de wereld een liefdevolle, dankbare en behulpzame plek voor iedereen wordt.

Dankbaarheid brengt rust en wat is er fijner dan rust in de onrust om je heen?

Liefs Dani