De Vlinder…

Ik zit op mijn bank en kijk naar buiten. Mijn emoties zitten vandaag heel hoog. Eigenlijk vliegen ze al twee weken van hot naar her. Het zijn twee zware weken geweest. Ik ben een heel dierbaar iemand verloren en dat doet pijn… en geeft heel veel verdriet. Het zet me even op slot en er verschijnen vragen. Een natuurlijk proces. Rouw, verdriet, twijfel, onmacht, ze komen allemaal voorbij en dat is ok.

Er vliegt een vlinder naar het raam en blijft daar een tijdje hangen. Het is een kleine vlinder met prachtige gele vleugels. Ik voel dat deze kleine me iets probeert te vertellen, want ze strijkt neer op de stoep voor mijn glazen schuifpui en blijft er een hele tijd zitten. Mensen die mij kennis weten dat ik geloof in boodschappen die we mogen krijgen.

De Vlinder symboliseert transformatie. Zij beginnen hun leven als rupsen en lijken daarna dood te gaan in hun cocons, om vervolgens weer te voorschijn te komen als prachtige vlinder. De rups leert je (en daar zat je goed in de richting met je onrust) GEDULD, dat alles tot bloei komt als de tijd er rijp voor is en niet eerder. Een tijd van voorbereiding is het zoals ploegen, zaaien, groei en oogsten elkaar opvolgen. Een vlinder is het symbool van: schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte of gedaanteverwisseling.
Het is een positief symbool van verandering en onsterfelijkheid.

Ik lees dit en ik voel dat ik even rust mag nemen. Even mag voelen wat ik voel. Verdriet, pijn, mooie herinneringen, waarom… ik laat het toe. Ik krijg automatisch een glimlach door mijn tranen heen op mijn gezicht en er komt een bepaalde rust over mij… laat het maar los.. De vlinder vliegt na nog een paar keer tegen het raam aan te zijn gevlogen weer verder. De zon schijnt …

Voor altijd in mijn hart…