Mensen en plekken met een negatieve invloed 

Ieder mens onderhoudt relaties met andere mensen, we zijn nu eenmaal sociale wezens. Met je naasten heb je een intiemere relatie en deel je je gevoelens. Bij elk contact is er sprake van energie uitwisseling: je geeft energie door aandachtig te luisteren en je neemt energie door zelf te praten en aandacht voor je verhaal te vragen. In het mooiste geval en meest ideale is er sprake van een balans tussen deze energie uitwisseling. 

Nu zijn er helaas ook mensen die zelf helaas niet over genoeg positieve energie beschikken of veel negatieve energie bij zich dragen. Dit kan in de rom zijn van woede, angst, frustratie en spanning. 

Als hoogsensitief persoon is het erg belangrijk om dit soort mensen op afstand te houden. Letterlijk en figuurlijk. De kans is namelijk erg groot dat jouw positieve energie wordt opgeslokt en dat jij de negatieve energie overneemt als je je teveel openstelt. Jij bent van nature een zachtmoedig en zorgzaam mens die echte interesse toont in de ander. Maar je bent ook kwetsbaarder, omdat anderen zich bij jou als het ware kunnen ‘ontladen’ of jou energie kunnen ‘zuigen’. 

Als je merkt dat je je onverklaarbaar slechter voelt in het contact met de ander, probeer dan om bewust een bepaalde afstand te houden. Dit is lastig, dat weet ik maar jouw eigen lichamelijk en geestelijke gezondheid is het allerbelangrijkst. 

Het is ook bekend dat veel mensen in bepaalde (grote) gebouwen en huizen allerlei lichamelijke klachten krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en KNO klachten. Dit kan met allerlei factoren te maken hebben. Bijvoorbeeld een slechte ventilatie, kunstlicht, computerschermen, geluidsoverlast. 

Zorg ervoor dat je veel groen in en om het huis hebt. Dit is zeer goed voor de zuurstofproductie en geeft positieve energie. Bomen en ander groen hebben een rustgevend en helend effect op de mens. 

Het is erg verstandig om  regelmatig ramen en deuren open te zetten en te stofzuigen. Hiermee wordt zowel het fysieke als energetische afval verwijderd. 

Tips nodig? Of wellicht wel meer? Neem contact met me op! Dan gaan we samen aan de slag om jouw hooggevoeligheid tot een kracht te maken.