Het derde chakra, ook wel de zonnevlechtchakra genoemd, bevindt zich net boven de navel en het borstbeen. Dit chakra wordt ook wel ‘de zetel van de persoonlijkheid’ genoemd. Dit chakra is verbonden met het mooie sleutelwoord: balans…

Balans tussen emotie en intellect, de balans tussen rationele en intuïtieve vermogens, voor meer stabiliteit in je leven. De linkerhersenhelft en de rechterhersenhelft zullen beter gaan samenwerken als deze chakra in balans is, zodra je niets slechts rationeel (linkerhersenhelft)  of intuïtief (rechterhersenhelft) georiënteerd zal zijn.

Hier volgt een korte oefening om jouw derde chakra, ook wel de zonnevlechtchakra genoemd weer te herstellen zodat deze weer voldoende energie op kan nemen.

Visualiseer het volgende:

Ga rustig zitten op een stoel met je rug recht. Adem een paar goed in en uit, vanuit je buik, totdat je voelt dat je rustig en ontspannen zit.

Boven jou hangt een prachtige, heldere zon. Een persoonlijke zon, die jou alleen van energie voorziet. Het is een krachtbron waar je altijd uit kunt putten. Visualiseer dat jouw kruinchakra zich opent en dat er vanuit die krachtbron, die zon een prachtige straal van lichtgeel, goudgeel licht via jouw kruinchakra, langs jouw ruggengraat naar beneden stroomt.

De energie stroomt naar jouw zonnevlechtchakra. Deze energie vult het chakra met het goudgele, heldergele licht en stroomt weer uit jouw chakra je aura in. Visualiseer dat het goudgele licht jouw hele lichaam, vanuit je derde chakra,  helemaal omringt. Je straalt als een zonnetje!

Adem nog een paar keer diep in en uit en open rustig je ogen…

Fijne dag!