Over mij

Mijn naam is Dani Torlentino.

Ik ben een spring in het veld van 42 jaar oud en ik sta volop in het leven! Genieten, plezier hebben, liefde, rust en balans, zijn voor mijn de belangrijkste dingen in mijn leven. Maar dit was niet altijd het geval. Ook ik heb als vele anderen veel meegemaakt in mijn leven tot nu toe. Ik heb ervaren hoe het is om lief te hebben, maar ook om te verliezen. Ik heb ervaren hoe het is om niet meer te weten wat ik wilde, wie ik was en waar ik heen moest. Ik heb ervaren hoe ik moest leven met heel weinig geld. Ik heb ervaren hoe ik me klein heb gevoeld, door waarheden aan te nemen van anderen. Maar ik heb ook geleerd hoe het voelt om te zijn wie ik ben en hoe krachtig ik altijd ben geweest. Dat gevoel en het terugvinden van mijzelf was een reis op zich.

Toen ik eenmaal leerde hoe belangrijk het was om te accepteren waar ik was en wie ik was, kon ik pas echt naar mijzelf gaan kijken. Want door alle ervaringen besefte ik dat ik precies ben waar ik moet zijn en wie ik moet zijn. Ik heb geleerd om mijn focus eerst op mijzelf te leggen en niet te reageren op de wereld om mij heen. Ik heb geleerd om van mijzelf te houden. Nou hoor ik je bijna denken: Oh daar gaan we weer met dat houden van jezelf, dat zweverige gedoe. Maar lieve mensen, dat is waar alles begint. Als ik niet lief ben voor mijzelf, dan zal ik ook nooit de liefde en de rust, de warmte het plezier en de kracht van het leven kunnen ervaren. Hoe ik naar mijzelf kijk, is hoe ik de wereld om mij heen creëer. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik geniet wanneer ik om mij heen kijk en zie wat ik allemaal heb gecreëerd. Dat ik ontzettend trots ben op wie ik ben en wat ik heb bereikt tot nu toe. En het leven is leuk en wordt alsmaar leuker en leuker!

This is me!

Als kleine meid was ik al erg opmerkzaam en gevoelig. Ik zag, voel en hoorde meer dingen dan de lieve mensen (familie, vrienden) om mij heen. Ik kon makkelijk verbanden leggen. Dat gaf mij in de eerste instantie een heel andere kijk op dingen, maar ik was oh zo lief en wilde nooit iemand tegenspreken. Dat werd mij ook altijd verteld, Ik was het zonnetje in huis! Dus ik hield veel voor mijzelf en was rustig, lief en observeerde alles en iedereen. Maar van binnen gebeurde er van alles…

Ik heb me altijd laten leiden door mijn gevoel, ook al werd dat niet altijd begrepen en na mijn schooltijd ben ik dan ook met twee benen het leven in gestapt, met een open blik en heb ik de hele wereld over gereisd, als stewardess. Ik heb intens genoten! Er kwam een andere kant van mij naar boven en dat was verrassend, ook voor mijzelf. Ik stond ineens in een uniform met vele ogen op mij gericht, voor verlegenheid was geen ruimte. Ik groeide en bloeide op en voelde dat als ik bij mijzelf bleef, lief was voor mijzelf (in woord en gedachten) en vanuit mijn hart de dingen bekeek dat er een kracht in mij loskwam die mij vleugels gaf.

Reiki kwam voor het eerst in mijn leven in 2005. Door mijn werk als stewardess, zagen mijn dagen er niet standaard uit. Ze waren veelal gevuld met de bijbehorende onregelmatigheden. Mede door de enorm drukke en onregelmatige baan en mijn hoogsensitiviteit kreeg ik uiteindelijk last van slecht slapen en raakte ik oververmoeid, waardoor de onrust in mijn lijf en mijn geest toe nam. Ik leefde vanuit mijn hoofd en mijn brein vertelde mij dingen die niet altijd even positief waren. Dit leidde bij mij tot emotionele spanningen. Ik heb destijds veel geprobeerd om van de klachten af te komen, wat mij tijdelijk ook lukte, maar ik kwam nooit helemaal tot de kern.

Een vriendin spoorde mij aan om eens een Reiki behandeling te proberen. Binnen een aantal behandelingen voelde ik mijn energie weer terugkomen en merkte ik dat ik weer ruimte en rust kreeg. Ik zat lekkerder in mijn vel en mijn fysieke klachten namen af. De connectie tussen het hoofd en het hart werd hersteld. Deze positieve ervaring met Reiki heeft mij er toe gezet om mij in deze materie te verdiepen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in 2006 ben begonnen met het volgen van opleidingen. Ik ben nu in het bezit van de eerste en tweede en derde graad in Reiki en een 1e graad in Seichem (ook een vorm van Reiki).

Mijn nieuwsgierige en open manier van kijken en vooral positieve ervaringen met de spirituele en holistische behandelmethodes, hebben mij er toe aangespoord om me te blijven ontwikkelen. Ik ben met Access Bars® aan de slag gegaan en inmiddels ben ik gecertificeerd behandelaar van Access Bars® en gediplomeerd HSP coach.

De belangrijkste les die ik echter heb geleerd is mij dit jaar pas echt duidelijk geworden. Ik kwam erachter, dat ik mijn levensverhaal zelf schreef. Alles wat er in mijn leven ‘verscheen’, creëerde ik zelf. De wet van de aantrekkingskracht. Ik besefte dat ik de positieve, maar ook de negatieve ervaringen ook in mijn wereld liet verschijnen. Maar nog het allerbelangrijkste was, dat ik overtuigingen had aangenomen voor waarheen. Overtuiginge die mij tegenhielden, mij beperkten, mij een vertekend beeld gaven over mijzelf en mijn leven.

Ik leerde dat ik, door te luisteren naar de dingen die ik tegen mijzelf zei en door te voelen hoe ik mij voelde (boos, verdrietig, blij, enthousiast, heel veel zin hebben in wat er komen ging) veranderingen kon aanbrengen in mijn leven. Door te onderzoeken waar deze overtuigingen, deze woorden vandaan kwamen en ze bij de kern aan te pakken en te herschrijven! Ik had voor het eerst echt door, dat mijn gevoel(igheid), waar ik altijd op gewezen werd,  juist mijn kracht was! En dit heeft mijn leven totaal veranderd. Het vertrouwen in mijzelf, in mijn gevoel, in het leven groeide enorm. Ik besloot vanaf dat moment en dat doe ik nu nog steeds om in het moment te gaan leven en van mijzelf te houden zoals ik ben en ik kies elke dag om echt te kunnen genieten zoals ik dat wil. En wow, wat een verheldering om dit te mogen voelen en weten!

Nu ben ik de trotse eigenaresse van mijn eigen Coachings-praktijk, By Dani. Ik heb mijn levenslessen kunnen omzetten naar een unieke werkwijze waarin ik met de Freedom -Coaching sessies diep tot de kern van jouw ‘problemen’ kom en z samen met jou verander. Daarnaast kun je ook nog altijd terecht voor Reiki en Access Bars® sessies.

Ik mag nu andere mensen leren, hoe het voelt om echt van jezelf te houden en het leven te leven met plezier en helderheid. Ik werk intuïtief, ik ben hoogsensitief en ik kan zeer direct zijn, maar ik ben altijd liefdevol en respectvol en zal je begeleiden op een manier dat het duidelijkheid brengt. Ik ben vrolijk en heb passie voor mijn werk!

Ik neem de tijd voor iedereen. Maar je zal zien dat de resultaten zich snel laten zien. Mijn doel is om jou te helpen om weer te leven vanuit de kracht die in jou zit. Om jou weer van jezelf te leren houden. Liefdevol, respectvol en professioneel. Als Freedom-Coach streef ik ernaar om je bewust te laten worden wie jij bent, wat je voelt en hoe je denkt en welke gedachten een invloed hebben op jouw leven. Het leven is namelijk zo leuk! En er is zoveel om van te genieten! Ik wil je graag leren hoe JIJ dit ook kunt voelen en ervaren en dat je jouw levensverhaal zelf schrijft. Zodat jij kunt genieten bij alles wat je doet!

“Je brein is niet wie jij bent. Luister naar je gevoel en leef in het NU.”

DANI TORLENTINO • FREEDOM-COACH, REIKI MASTER & ACCESS BARS PRACTITIONER®

Mijn praktijk

Mijn praktijk By Dani is gevestigd in Arnhem Zuid. Het is een rustige, lichte ruimte, waar we samen aan het werk kunnen gaan. Er is altijd ruimte voor een lach, een traan, een natuurlijk een hoop positiviteit.