Reiki

Wat is Reiki?

De naam Reiki is afkomstig uit Japan. Rei= universum, ki= kracht. Ook wel universele levensenergie genoemd, de energie waaruit wij bestaan en die overal in alles om ons heen leeft. Het woord Reiki wordt ook gebruikt om de methode aan te geven van het doorgeven van deze levensenergie via de handen. De energie zoekt zijn weg, naar waar het nodig is om je weer levensenergie te geven voor genezing en persoonlijke groei.

Wat doet Reiki?

Reiki brengt het zelfgenezend vermogen van de mens weer op gang. De universele levensenergie die door middel van handoplegging door je lichaam zal gaan stromen, zal datgene doen wat goed is voor jou, om zo de balans weer te herstellen tussen lichaam en geest.

Ik fungeer als een doorgeefluik voor de levensenergie, waardoor jouw lichaam gaat werken aan jouw psychisch dan wel lichamelijk herstel. Niet alleen pijnen in het heden, maar ook oude blokkades uit het verleden kunnen door Reiki worden verholpen. Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost, zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld.

Iedereen kan Reiki toepassen. Het voor een ieder bekende ‘kusje erop’ van mama, werkt met dezelfde universele energie. Het is geenszins een vervanging van de medische geneeskunde, maar een toevoeging. De Tera Mai technieken waar ik mee werk, kunnen ook gebruikt worden om blokkades op te ruimen, chakra’s te balanceren, karma op te zuiveren en koorden te verbreken. Afhankelijk van wat je nodig hebt.

Wat brengt Reiki mij?

Een Reiki behandeling wordt als zeer ontspannen ervaren. Het brengt innerlijke rust, geeft je weer energie, reinigt en ontgift je lichaam en zorgt ervoor dat het lichaam zijn zelfhelende vermogen weer in balans brengt. Het brengt ook de geest weer in balans, emoties komen los, een heldere blik volgt. Het herstel tussen lichaam en geest. Na een behandeling voelen mensen zich vaak heel ontspannen, of juist heel energiek. Over het algemeen is het een gevoel van iets van je af voelen vallen, lekkerder in je vel zitten. Soms kan het zijn dat er emoties loskomen. Je kunt wat emotioneel zijn of juist boos. Dit betekent dat er iets is losgemaakt en het proces van heling is begonnen.

Wat te verwachten bij een Reiki behandeling

Tijdens de Reiki behandeling wordt je op een behandeltafel behandeld of op een stoel. Gewoon met kleding aan, want de energie zal overal doorheen vloeien waar geen metalen omhulsel zit. Het is wel prettig als de kleding niet knelt zodat het makkelijker is om te ontspannen. Een Reiki behandeling is een rustgevende en helende ervaring. Wanneer je bij mij komt voor een Reiki behandeling, mag je mij vertellen wat jouw klachten zijn, maar dat hoeft niet. Reiki gaat naar die plek waar jij het nodig hebt. Wel is het even prettig om een gesprekje te hebben, voordat de behandeling begint. Even kennismaken.

Tijdens de behandeling geef ik energie door via mijn handen middels bepaalde had posities. Als je het niet prettig vind om aangeraakt te worden, dan is dit geen probleem. Ik kan bij de behandeling ook mijn handen een paar centimeter boven je lichaam houden. Intieme aanrakingen worden vermeden zodat de situatie ontspannen ontspannen blijft. Het hele lichaam zal via een aantal punten worden behandeld. Reiki kan je voelen. De één voelt tijdens de behandeling warmte of hitte. De ander kan een tinteling voelen. Zeker in het begin kan het zijn dat je helemaal niets voelt. Door regelmatig behandelingen te ondergaan kan dit gevoel zich wel verder ontwikkelen. Een volledige Reiki behandeling kan 60 tot 90 minuten duren, afhankelijk van de klacht waarmee je komt. Het liefst wordt deze een aantal keer herhaald om het helingsproces beter te kunnen ondersteunen.

De ervaring is dat je je zeer ontspannen of juist energiek voelt. Een opgeruimd gevoel, letterlijk lekkerder in je vel zitten. Het is wel belangrijk om veel water te drinken na de behandeling, omdat er gifstoffen vrij komen en deze afgevoerd moeten worden via het lichaam. Heel af en toe komt het voor dat er emoties loskomen. Dit kan variëren van tranen tot zelfs opstandigheid, boosheid. Wees gerust, dit is helemaal niet gek. Het betekent juist dat er een hoop aan het werk gezet is en er stukken worden losgelaten. Dit gevoel zal over het algemeen niet lang aanhouden. Mocht dit toch het geval zijn dan kun je altijd terug komen voor een vervolgbehandeling, zodat er weer een gevoel van balans ontstaat.

Ook is het mogelijk om een behandeling op afstand te ontvangen, mocht het lastig zijn om naar mijn praktijk te kunnen komen. Deze behandelingen zijn wat korter, gemiddeld een half uur en ik zal naderhand contact met je opnemen, wederom met mijn bevindingen en bespreken wat de ervaring heeft gedaan.

Klik hier om online een afspraak te maken