We hebben allemaal ons eigen verhaal. Jij ook. Jouw verhaal is vaak verweven met verhalen van anderen om je heen, waardoor het voelt alsof jouw verhaal ‘verstoord’ wordt. Soms lijkt het alsof je vergeten bent, wie jouw verhaal schrijft?
Totdat je op een punt komt dat je het eindelijk doorhebt. Dat je genoeg gehuild, gevochten, getwijfeld en geworsteld hebt om jouw verhaal aan te passen aan anderen. Dan knipper je je tranen weg en bekijk je de wereld met andere ogen… Jij bent degene die schrijft!
Het is tijd om te stoppen en even stil te staan. Het is tijd om te stoppen met klagen en anderen de schuld te geven van dingen die ze je hebben ‘aangedaan’ – of niet voor je hebben gedaan- want juist die mensen zijn jouw spiegels. Zij laten jou zien wat er in jou speelt.
Als je de buitenwereld de schuld geeft van wat er in jouw leven misgaat, geef je je kracht weg. Geef je jouw pen aan die ander, of die omstandigheid.
Het is tijd om te accepteren dat JIJ jouw verhaal schrijft en niet je pen hebt uitgeleend aan een ander.
Schrijf jouw verhaal!
Jij hebt de pen in je handen!
Wat is jouw verhaal?
Mijn verhaal gaat verder. Ik accepteer mijn emoties. Ik kijk naar de verhalen die ik mezelf heb verteld en vertel. Ik stuur bij. Ik luister, maar vooral: IK VOEL.
Als ik mij goed voel, wordt mijn verhaal steeds lichter en mooier.
Als ik mij goed voel, dan brengt mijn verhaal mij verrassingen.
Als ik mij goed voel, dan maak ik mij niet druk over dingen.
Als ik mij goed voel, dan straal ik en glimlach ik de hele dag door.
Als ik mij goed voel, vloeien de ideeën automatisch en komen oplossingen voor ‘problemen’ vanzelf op mijn pad, daar hoef ik niets aan te doen.
Als ik mij goed voel, hoef ik NIETS te veranderen. Zelfs niet aan situaties die ik liever anders zou zien.
Ik schrijf mijn verhaal…
Wat is jouw verhaal?